Week 7: Activiteiten voor kansrijke start, stapelaars en minder vaak corona

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Gemeenten bedenken meer activiteiten om kinderen kansrijke start te geven

Gemeenten doen meer moeite om kinderen voor en vanaf hun geboorte een betere kans te geven in het leven. Ouders kunnen in meer gemeenten aankloppen om ondersteuning te krijgen bij de opvoeding van hun kind en op meer plekken wordt aandacht besteed aan voorlichting over anticonceptie.

 

Dinsdag: Middelbare scholen verschillen in aantal stapelaars, zorgt voor kansenongelijkheid

Middelbare scholen verschillen erg in het aantal stapelaars, leerlingen die na het halen van hun eerste diploma naar een hogere voortgezette opleiding gaan voor het volgende diploma. "Dit duidt op kansenongelijkheid", zegt het Centraal Planbureau (CPB) naar aanleiding van het eigen onderzoek Stapelen in het voortgezet onderwijs. Het is volgens het bureau ook niet gemakkelijker geworden om meerdere diploma 's te halen in het middelbaar onderwijs.

 

Woensdag: Jongeren testen minder vaak positief op corona

Het aantal nieuwe coronagevallen onder jongeren daalt. In deze leeftijdsgroepen komen wel nog altijd de meeste besmettingen voor. Bij ouderen is een lichte toename te zien, komt naar voren uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

Donderdag: Geschiedenisprogramma 'Verhaal van Nederland' scoort met 2 miljoen kijkers

Het programma Verhaal van Nederland blijft hoge kijkcijfers scoren. Woensdagavond werd het NPO 1-programma door 1,77 miljoen mensen bekeken, waardoor het op plek 2 in de kijkcijferlijst eindigde, aldus Stichting KijkOnderzoek.

 

Vrijdag: BOOS gaat na misstanden The Voice nu uitzending wijden aan toeslagenaffaire

Tim Hofman gaat een aflevering van zijn BNNVARA-onlineserie BOOS maken over de toeslagenaffaire. De presentator, die vorige maand met de serie seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland blootlegde, vraagt op sociale media of mensen die informatie hebben zich (anoniem) willen melden.

Door: Nationale Onderwijsgids