Bonaire opent scholen weer nu docenten zijn gevaccineerd

De kinderopvang en de scholen op Bonaire gaan weer open, zo heeft gezaghebber Edison Rijna zondag bekendgemaakt. Op het eiland zijn nog steeds veel coronabesmettingen. Maar omdat de docenten gevaccineerd zijn, kan het onderwijs vanaf maandag weer beginnen.

Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ze naar school kunnen om te leren en hun leeftijdgenoten daar te ontmoeten, zo stelt Rijna. Daarom worden de deuren weer geopend. In het voortgezet onderwijs worden de lessen zo georganiseerd dat docenten en leerlingen 1,5 meter afstand kunnen houden. Op basisscholen is dat niet nodig. Rijna noemt het belangrijk dat op school iedereen zich aan de coronaregels houdt. Ouders mogen niet langer op school zijn dan strikt noodzakelijk.

Op Bonaire zijn zondag 109 coronabesmettingen geregistreerd. Tien coronapatiënten liggen in het ziekenhuis, van wie vier op de intensive care. Daarnaast liggen twee Bonairiaanse coronapatiënten in het ziekenhuis op Aruba en vijf in Colombia.

Bonaire voerde 18 maart een lockdown in vanwege de toename van het aantal besmettingen, dat betekende ook sluiting van de scholen. Al enkele weken wordt de bevolking opgeroepen zich te laten vaccineren. Volgens de cijfers van vrijdag 9 april hebben bijna 6000 mensen zich één keer laten vaccineren, meer dan 2000 mensen zijn al twee keer gevaccineerd. Bijna 10.000 mensen, op een bevolking van ruim 20.000 personen, hebben zich in totaal aangemeld voor een prik.

Door: ANP