Normal_rss_entry-163288

Er moet snel werk gemaakt worden van de nieuwe stint. Dat zegt Felix Rottenberg, voorzitter van de Brancheorganisatie Kinderopvang, in een reactie op het onderzoek van TNO naar de elektrische bolderkar.

"De uitkomsten van het onderzoek moeten we erg serieus nemen", aldus Rottenberg in het Radio 1 Journaal. 'Maar de impasse is oplosbaar, al zal het zeker nog even duren. Er moet heel hard gewerkt worden zodat de nieuwe stint er zo snel mogelijk komt. Ik houd de minister er aan dat daar werk van gemaakt wordt. De stint is onmisbaar voor de kinderopvang. ''

Volgens Rottenberg is het "verdomd lastig" voor de organisaties om zonder stints te werken. "Er worden busjes en taxi's ingezet, maar dat leidt ook tot onveilige situaties omdat kinderen op rare plekken de straat moeten oversteken. Gemiddeld is een kinderopvang er per maand 5000 euro extra door kwijt. Gelukkig zijn er voldoende kapstokken om een nieuwe stint de weg op te krijgen.''

 

Minister geschrokken

Verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen zegt geschrokken te zijn, nu blijkt dat de elektrische bolderkar stint vanaf de introductie onveilig is geweest. Bij de invoering in 2011 is het voertuig "veel lichter'' getoetst, constateert de bewindsvrouw. Het ging er destijds vooral om nieuwe voertuigen een kans te geven op de weg te komen.
 
De minister kan niet zeggen wanneer de stint weer mag gaan rijden. Ze verwijst naar de fabrikant, die allerlei aanpassingen zal moeten uitvoeren. Zelf wil ze uiterlijk begin februari met een aangepaste lijst voorwaarden komen waaraan voertuigen als de stint moeten voldoen.
 
Update
De fabrikant van de stint wil de komende tijd gebruiken om het onderzoek van TNO naar de voertuigen te bestuderen. Tot die tijd gaat de onderneming uit Bilthoven nog niet in op de inhoud van het onderzoek. "Wij hebben donderdagochtend de onderzoeksresultaten van de TNO-rapporten over de stint ontvangen en gebruiken de komende periode om deze te bestuderen", aldus eigenaar Edwin Renzen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids