Het Openbaar Ministerie vervolgt bedrijven achter Stint na ongeluk in Oss

Het Openbaar Ministerie vervolgt twee bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de productie en verkoop van de Stint. Ook twee leidinggevenden van deze bedrijven worden vervolgd. Met het vervoermiddel gebeurde op 20 september 2018 een ernstig ongeluk. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven, een vijfde kind en een begeleidster raakten zwaargewond. De Stint, een elektrische bolderkar, kwam op een spoorwegovergang terecht en werd aangereden door een trein.

Volgens het OM is "de Stint een schadelijk product en wisten de verdachten van die schadelijkheden, maar zwegen ze erover". De verdachten worden daarnaast vervolgd voor valsheid in geschrifte.

Eerdere incidenten 

Justitie begon een onderzoek naar de Stint toen na het ongeluk in Oss meerdere meldingen van eerdere incidenten naar voren kwamen. "Hoewel verdachten wisten van diverse gebreken, werd er onvoldoende actie ondernomen en bleef de Stint met die gebreken bij vele kinderdagverblijven in gebruik, met alle risico’s van dien", aldus het OM donderdag.

Uitgebreid onderzoek gedaan 

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak voor de rechter zal komen. Het OM laat weten dat recent met de slachtoffers en nabestaanden is gesproken over de aanstaande strafzaak. "Zij vinden het heel belangrijk dat er uitgebreid onderzoek is gedaan en dat de verdachten zich moeten verantwoorden om uitleg te geven over onze bevindingen en beschuldigingen. Ook bijna vijf jaar na het ongeluk is de impact van het ongeluk nog altijd groot."

Door: ANP