Normal_normal_tweede_kamer

Er zijn grote fouten gemaakt in de procedures rond de toelating van de stint. Er was onvoldoende oog voor de veiligheid en de stint had nooit de weg op gemogen. Kamerleden van verschillende politieke partijen zijn hard in hun oordeel en stellen dat het ministerie heeft gefaald. Dit meldt Trouw.

Vandaag publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) het rapport van haar onderzoek over de toelating van de elektrische bolderkar, de zogenaamde stint. Hieruit blijkt onder meer dat 'de innovatie centraal stond en er daarmee te weinig aandacht was voor de veiligheid.' Ook zijn er zijn teveel verschillende procedures bij de toets van de zogenoemde lichtgemotoriseerde voertuigen.
 
SP-Kamerlid Lacin reageert fel en stelt dat het ministerie heeft gefaald. De stint had immers nooit de weg op gemogen. Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie vindt het rapport 'helder en scherp' en wil pas over twee weken, na een al gepland debat met de minister over de toekomst praten. 
CDA'er Wytske de Pater vindt dat het rapport laat zien 'dat die veiligheid uit het oog is verloren' en de politiek hier lessen uit moet trekken. VVD'er Dijkstra deelt zijn mening en geeft aan dat de Kamer het rapport goed moet bestuderen om te zorgen dat een ongeluk als met de stint nooit meer kan gebeuren.   
 
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) gaf eerder vandaag al aan dat zij lessen wil trekken uit het gebeurde en lessen zal trekken uit de pijnlijke conclusies.