Normal_brood_ontbijt_lunch

Op vier scholen in Den Bosch kunnen leerlingen sinds maart gratis ontbijten voor de schooldag begint. De proef verloopt tot nu toe succesvol, vinden zowel leerlingen als hun ouders. Momenteel wordt bekeken of het haalbaar is om meer scholen te laten meedoen. Dat meldt het Brabants Dagblad. 

Van de deelnemende scholen maakt een kwart van de kinderen dagelijks gebruik van deze mogelijkheid. Het doel van het gratis ontbijt is om kinderen niet met een lege maag aan de dag te laten beginnen. In armere gezinnen of gezinnen waar ouders ‘s morgens niet veel tijd hebben, komt het nog te vaak voor dat kinderen hun ontbijt overslaan.

Kindcentrum Het Rondeel in Den Bosch-Oost was de eerste instelling die de proef startte. Daarna volgden kindcentra Boschveld, De Haren en De Duizendpoot. Ondanks dat alle kinderen gebruik mogen maken van het gratis ontbijt is het volgens de scholen niet de bedoeling dat kinderen zowel thuis als op school ontbijten. De scholen en de gemeente bekijken momenteel hoe het plan van het gratis ontbijt nog beter kan worden uitgevoerd en of er wellicht nog meer scholen in de regio meedoen. In het najaar komt daar meer duidelijkheid over.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids