Normal_kind__digitaal__laptop__computer__slim__hoogbegaafd

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone of tablet. Dit werpt voor professionele opvoeders en ouders vragen op. De Media Ukkie Dagen van Mediawijzer.net bieden handvatten bij de mediaopvoeding van jonge kinderen. Dit meldt Boekstart. 

Mediawijzer.net organiseert van vrijdag 31 maart tot en met vrijdag 7 april 2017 voor de zesde keer de Media Ukkie Dagen. Het thema is: ‘Slim opgroeien met schermen’. Hoe kun je een kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start geven? Een aantal bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin verzorgen voor ouders met jonge kinderen informatiebijeenkomsten over mediaopvoeding. Veel bibliotheken in Nederland doen mee aan de Media Ukkie Dagen met leuke acties.
 
De campagne Media Ukkie Dagen is een initiatief van Mediawijzer.net, het Nederlandse netwerk voor mediawijsheid. Mediawijzer.net heeft tot doel om de mediawijsheid van kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen, met speciale focus tijdens de Media Ukkie Dagen op jonge kinderen van 0 tot en met 6 jaar, hun ouders en professionele opvoeders.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids