Week 44: Steeds meer armoede, waterstof raceauto en pabo niet opsplitsen

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Yeşilgöz waarschuwt voor antisemitisme: Bespreek het ook in de klas

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz vindt dat antisemitisme actiever en massaler moet worden bestreden. Ze waarschuwde gisterenavond tijdens een lezing dat Jodenhaat ‘stapje voor stapje’ steeds normaler wordt. “Antisemieten lijken het steeds minder heimelijk te uiten. Men schaamt zich er niet eens meer voor.”

Dinsdag: Scholen krijgen hulp in het signaleren van armoede in gezinnen

Gezinnen hebben door de hoge inflatie steeds meer met armoede te maken en dat merken ze ook in het onderwijs. Kinderen komen met honger naar school of ervaren veel stress zodat ze niet meer kunnen presteren. Om scholen te helpen bij het herkennen en bespreken van armoede verscheen er gisteren een handreiking

Woensdag: Enschedese studenten bouwen snelle waterstof raceauto

De raceauto van Green Team Twente moet volgend jaar juli klaar zijn voor de eerste race op het circuit van Assen. De studenten hebben nog wat maanden de tijd om eraan te sleutelen. Dat doen ze in Enschede. Het wordt de eerste raceauto op waterstof die deelneemt aan de Formula Student competitie.

Donderdag: 'Pabo gaan opsplitsen is geen goed idee'

Het kabinet werkt aan plannen om de pabo op te splitsen in aparte opleidingen die gericht zijn op het oudere kind en de jongere. Astrid Venes, directeur van Fontys Hogeschool Kind en Educatie vindt dit geen goed idee.

Vrijdag: Genoeg steunbetuigingen voor tweede islamitische basisschool in Alphen

De stichting Islamitische Scholen Rijnland heeft een volledige aanvraag ingediend bij DUO voor het oprichten van een nieuwe islamitische basisschool in Alphen. Er zijn genoeg steunbetuigingen voor binnengekomen

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk