Ruim driehonderd bedrijven nemen vandaag deel aan Diversity Day

Honderden bedrijven organiseren vandaag tijdens de vierde editie van Diversity Day meerdere activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit en inclusie op de werkvloer. Hoe verschil bijdraagt aan een sterke bedrijfsvoering werd met zeven grote organisaties besproken in de online aftrapbijeenkomst van deze feestdag, georganiseerd door SER Diversiteit in Bedrijf. Dat meldt de SER. 

Kim Putters, de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, opende de bijeenkomst. Vanuit zijn eigen ervaring benoemde hij het belang van meer diversiteit en inclusie op de werkvloer en in de samenleving in een videoboodschap: ”Je écht verdiepen in de ander, proberen elkaar sterker en beter te maken, dat is in de kern waar diversiteit en inclusie om draait.”

Kijkje achter de schermen 

Partners van Diversity Day, van onder andere Rabobank, Shell, Randstad Groep Nederland, Vebego, UWV, Salesforce, AstraZeneca, KPN en Albeda deelden tijdens het online evenement ook persoonlijke ervaringen en gaven een kijkje achter de schermen van het diversiteits- en inclusiebeleid van hun bedrijven. Janine Vos (Rabobank), Topvrouw van 2021, vertelde dat zij tegenwoordig meer zoekt naar collega’s die haar aanvullen. Ook wil zij meer zichzelf zijn dan zich aan te passen aan haar omgeving. “Ik merk dat ik mijn eigen stem heb gevonden”, aldus Vos. “Ik ben gewoon wie ik ben, met al mijn eigenschappen. En dat zijn ook vroúwelijke eigenschappen. Die mogen er zijn.”

Diversiteit en inclusie is van iedereen 

Gyzlene Kramer-Zeroual, programmadirecteur Strategie & Gelijke Kansen bij Albeda, sprak over effectief D&I-beleid. “Het belangrijkste is dat het niet van één afdeling of persoon moet afhangen. Diversiteit en inclusie is van iedereen. Dat zou een heel belangrijk onderdeel van de visie van een bedrijf moeten zijn. Als we er allemaal van zijn, betekent het dat we allemaal verantwoordelijkheid dragen.”

Diversity Day is een initiatief van SER Diversiteit in Bedrijf in samenwerking met achttien bedrijven en organisaties. Op ruim 300 locaties door heel het land organiseren bedrijven vandaag activiteiten. De feestdag valt jaarlijks op de eerste dinsdag van oktober.

Door: Nationale Onderwijsgids