Normal_drugs

Scholieren worden door drugscriminelen benaderd om koerierswerk voor hen te doen. Rog (CDA) bespreekt zijn zorgen hierover met minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). Dit meldt de Tweede Kamer.

Burgemeester Van Hout van de Gelderse gemeente Westervoort signaleert dat scholieren op grote schaal benaderd worden door drugscriminelen om koeriersklussen op te knappen. De scholen waar dit gebeurt zouden wegkijken en geen aangifte doen uit angst voor hun goede naam. Rog wil van minister Slob weten of hij dit beeld herkent en hoe hij scholen en leerlingen gaat helpen zich weerbaar op te stellen.

Volgens Slob herkennen de Stichting School & Veiligheid, de VO-raad en de onderwijsinspectie dit beeld niet, maar dat wil niet zeggen dat er niks aan de hand is. Hij neemt de signalen heel serieus en wijst op de wijkagent, die voor scholen en leerlingen makkelijk te bereiken is. Ook gaat hij in gesprek met minister Grapperhaus van Justitie, die verantwoordelijk is voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

De Nationale Onderwijsgids schreef 3 december over dit onderwerp: Gelderse drugscriminelen ronselen scholieren en infiltreren bij studenten.