Normal_kind_geld

Toeslagen gaat vanaf 1 januari 2020 anders om met ouders die de kosten van de kinderopvangtoeslag nog niet volledig hebben betaald. Hoeveel geld zij dan nog moeten betalen zal voortaan proportioneel worden vastgesteld, in plaats van de huidige alles-of-niets-aanpak. Dit meldt Rijksoverheid.

In de Kamerbrief die vandaag door staatsecretaris Menno Snel naar de Tweede Kamer is gestuurd, wordt uit een rekenvoorbeeld duidelijk dat bijvoorbeeld kan betekenen dat een schuld van 450 euro overblijft in plaats van een schuld van 9.000 euro.
 

Nieuwe projectorganisatie

Om voor alle getroffen ouders zorgvuldig en snel herstel mogelijk te maken, komt er een nieuwe projectorganisatie. Hier kan door de inzet van honderden nieuwe mensen substantieel meer capaciteit ingezet worden op de afwikkeling van zaken uit het verleden.
 

Persoonlijke gesprekken

In de Kamerbrief geeft de staatssecretaris verder aan dat de manier waarop dossiers kinderopvangtoeslagen vorige week aan ouders zijn verstrekt, niet goed is gegaan. Deze ouders hebben vele vragen, die met hoe de dossiers zijn verstrekt nu nog niet zijn beantwoord. Daarom worden de ouders persoonlijk benaderd en indien gewenst volgt een persoonlijk gesprek met Toeslagen om vragen te beantwoorden. Dit zal ook gebeuren bij de 150 andere dossieraanvragen. Ook leidinggevenden binnen Toeslagen zullen deelnemen aan deze gesprekken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids