Vindicat gaat skiën in Noord-Italië ondanks coronavirus

Ongeveer negenhonderd leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat zijn afgelopen zaterdag naar Noord-Italie afgereisd om te gaan skiën. De PVV vindt de reis zeer onverstandig vanwege het coronavirus en heeft hierover Kamervragen gesteld aan minister Van Engelshoven. Dit melden DvhN en RTV Noord.

De studenten zijn zaterdagmiddag met bussen vertrokken naar Sestriere, een plaatsje in het noordwesten van Italië in de regio Piemonte. Ten oosten daarvan ligt Lombardije, de plaats waar een corona-uitbraak heeft plaatsgevonden.Voor deze laatste regio geldt een negatief reisadvies.
 
De PVV heeft daarom Kamervragen gesteld over de skivakantie van Vindicat. De partij wil weten of Van Engelshoven de mening deelt dat dit een onverstandige actie is. Ook wil de PVV dat de minister maatregelen neemt wanneer de studenten terugkeren, om “de Groningse universitaire gemeenschap te vrijwaren van besmettingen”. 
 
Volgens Vindicat-rector Floris Hamann heeft de studentenvereniging dagelijks contact met het RIVM, Buitenlandse Zaken en de GGD. “Op het moment dat de regio onveilig wordt verklaard, vertrekken we meteen”, liet hij aan de Universiteitskrant weten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids