Normal_dodenherdenking__4_mei__oorlog__vlag

Prinses Beatrix opent vrijdagmiddag 24 augustus de tentoonstelling ‘Verzet en Verdriet in Beeld’ in Huis Doorn. In de tentoonstelling over 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog komen twee uitersten samen: daadkrachtig verzet en intens verdriet. Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) geven met nieuw werk een actuele visie op de thema’s. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Met de tentoonstelling ‘Verzet en Verdriet in Beeld’ staat Museum Huis Doorn stil bij 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog. De gebeeldhouwde stukken die worden geëxposeerd zijn van beeldhouwers uit Duitse en Nederlandse collecties en herinneren aan de Eerste Wereldoorlog én de Tweede Wereldoorlog. Huis Doorn laat in de tentoonstelling twee uitersten samenkomen: daadkrachtig verzet en intens verdriet. Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) geven met nieuw werk een actuele visie op de thema’s.
 
Huis Doorn is het voormalige ballingsoord van de laatste Duitse keizer Wilhelm II, die na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar het neutrale Nederland vluchtte. Tegenwoordig is Huis Doorn een museum. De inrichting van het huis verkeerd nog in authentieke staat en geeft samen met de kunstcollectie een beeld van hofcultuur in ballingschap. In het Paviljoen bevindt zich de tentoonstelling over het neutrale Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog.
 
De tentoonstelling ‘Verzet en Verdriet in Beeld’ is te bezoeken van 25 augustus 2018 tot en met 27 januari 2019.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids