Al 100.000 bezoekers voor tentoonstelling Back Street in Literatuurmuseum

Het is drukker dan ooit tevoren in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum, want vandaag kon al de 100.000ste bezoeker van het jaar worden verwelkomd. “Een mijlpaal”, vertelt directeur Aad Meinderts. “En ik vind het bijzonder leuk dat deze eer te beurt viel aan een leerling van de Johan de Witt Scholengroep, tijdens een bezoek aan onze Young Adult tentoonstelling Back Street. Dit is een literair avontuur voor Young Adults, waar jongeren rappen, dichten, gokken en verleiden met taal. We besloten het met de hele klas te vieren en alle leerlingen te verrassen met een YA-boek.” Dat meldt het Literatuurmuseum. 

In de periode van 2014 tot 2019 wist het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum de bezoekersaantallen te verdubbelen tot 123.000 mensen. Corona bracht daar uiteraard verandering in, maar inmiddels is overduidelijk dat het tij is gekeerd. Dat de teller vandaag al de 100.000 passeerde betekent dat het totale aantal bezoekers aan het einde van het jaar zeker een recordaantal zal aantikken. We rekenen op 150.000.

Verhuizing naar Utrecht

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum is nog tot en met schooljaar 2026/2027 in Den Haag te bezoeken, daarna verhuist het museum naar het centrum van Utrecht.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Eveline van Egdom