Normal_fimme_marra_winnaar_anner_award

De winnaar van de Anner Award 2018 en tevens beste studentondernemer van Noord-Nederland is: Fimme Marra met Satys-Fact. Satys-Fact is een tool waarmee organisaties op een toegankelijke, snelle en leuke wijze feedback kunnen verzamelen. Naast de hoofdprijs van 2500 euro en het Venturelab Programma van de Rijksuniversiteit Groningen, won Fimme nóg eens 2500 euro: gastspreker Hugo de Koning, oprichter van YoungCapital, verdubbelde het prijzengeld. De publieksprijs, een marketingconsult met Saskia IJszenga, werd tevens gewonnen door Fimme. Dit meldt Hanzehogeschool.

De Anner Award is dé competitie voor studentondernemers in Noord-Nederland. Alle studenten uit Groningen, Friesland of Drenthe met een bedrijfsidee of lopende onderneming kunnen meedoen. De competitie bestaat uit een selectieronde, kwalificatieronde, masterclass en publieke finale. Tijdens de competitie staan er vijf pijlers centraal: motivatie, innovatie, presentatie, schaalbaarheid & haalbaarheid.
 
Fimme studeert Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen en studeert op dit moment af op zijn eigen bedrijf. Hij maakt gebruik van de Topondernemersregeling van de Hanzehogeschool. Door deze regeling kunnen talentvolle studentondernemers studeren en ondernemen effectief combineren.
 
In de finale, die woensdag 9 mei plaatsvond in de Martinikerk, stonden de drie beste studentondernemers van Noord-Nederland. Na een strenge selectie, een kwalificatieronde en een pitchworkshop, waren de drie studenten klaar om te strijden in de finale.
 
De drie finalisten, Wouter Bijen van Festimap, Fimme Marra van Satys-Fact en Ba The Nguyen met Treetech, pitchten hun bedrijf voor de professionele jury en kregen kritische vragen van zowel de jury als van het publiek. Sprekers Hugo de Koning en Ben Woldring deden hun verhaal in een collegetour setting onder leiding van dagvoorzitter Joris van Meer. 
 
De award is vernoemd naar Hanze-student en ondernemer Anner van der Mheen. Terwijl Anner voor zijn studie stage liep bij Philips werd hij onverwachts ziek, hij overleed op 8 maart 2011. Om de dingen waar hij voor stond voort te laten leven, is deze prijs ingesteld. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids