Normal_tablet__scherm__ziekenhuis__app__digitaal__informatie

Via SectorplanPlus maakt het Kabinet nog dit jaar landelijk 30 miljoen euro vrij om de personeelstekorten in zorg en welzijn aan te pakken. Rotterdam Rijnmond heeft hiervan 21 miljoen te besteden. Dit moet gaan naar nieuwe instroom en om- en bijscholing van medewerkers in de zorg, waarvan 17 miljoen voor de verpleeghuissector. Dat meldt deRotterdamseZorg.

Werkgevers kunnen tussen 21 november en 5 december een opleidingsproject indienen. De coördinatie en begeleiding verzorgt deRotterdamseZorg, die hier op 21 november, 27 november en 1 december bijeenkomsten voor organiseert.

Voor SectorplanPlus heeft het ministerie van Volksgezondheid in totaal 320 miljoen euro gereserveerd, waarvan het eerste deel voor 5 december dient te worden aangevraagd. Het is een subsidieregeling, gebaseerd op cofinanciering. De verwachting is dat met deze maatregelen zo´n 170.000 professionals in zorg en welzijn extra worden ondersteund.

Instellingen kunnen de aanvraag doen met de SectorPlanPlus portal. deRotterdamseZorg houdt bijeenkomsten waar wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en hoe de aanvraag moet worden ingediend. Ter plaatse kan men de aanvraag samen invullen. Alle bijeenkomsten zijn in de Rotterdam Science Tower (11e etage) op Marconiplein 16. De bijeenkomsten staan als volgt gepland: 

  • 21 november 15.00-17.00: Informatie.
  • 27 november 13.00-17.00: begeleiding bij (desgewenst) directe aanvraag.
  • 1 december 13.00-17.00: begeleiding bij (desgewenst) directe aanvraag.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@derotterdamsezorg.nl. De subsidie kan worden aangevraagd door alle werkgevers in zorg en welzijn, zoals de verpleeghuizen, ziekenhuizen, thuiszorg, huisartsen of ambulancediensten. Het is een impuls voor opleidingsprojecten die gericht zijn op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde medewerkers en omscholing binnen de organisatie via gekwalificeerde scholing.

SectorplanPlus is specifiek op zoek naar werkgevers met ideeën om zorgverleners binnen hun organisatie op de juiste plek te krijgen en te houden. Dit kan door om- en bijscholing van medewerkers, maar ook plannen voor innovatieve manieren van werken zijn welkom.

De subsidie van SectorplanPlus zal in de periode van 2017-2021 in verschillende tranches beschikbaar komen. Door samenwerking met SectorplanPlus onderschrijven werkgevers de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT) en de uitgangspunten van de Arbeidsmarktagenda 2023: Aan het werk voor ouderen. Hiermee nemen zij verantwoordelijkheid samen op te leiden voor de regio, mensen te behouden voor de regio en te werken aan een optimale inzet van zorgprofessionals.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids