Normal_college__studenten__studeren__collegezaal__studie

Overstappen van hbo naar universiteit kan normaal gesproken alleen door na het hbo een pre-master te volgen. Voor excellente hbo'ers van de techniekopleidingen van Avans Hogeschool is er nu een speciaal HBO-TOP programma waardoor ze meteen na hun afstuderen kunnen beginnen aan een masterstudie op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Dat meldt TU/e.

Niet alle studenten komen in aanmerking voor het HBO-TOP programma. Alleen zeer goed presterende studenten komen in aanmerking. Avans selecteert streng welke studenten mogen deelnemen en welke niet. Het gaat om studenten van de Avans-studies Technische Bedrijfskunde, Informatica, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde in het studiejaar 2016/2017. Vanaf het studiejaar 2017/2018 moet de regeling uitgebreid worden en komen ook studenten van de Avans-opleidingen Bouwkunde, Civiele Techniek, Ruimtelijke Ontwikkeling, Mechatronica, Chemie, Chemische technologie, Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek, Business IT & Management, Environmental Science for Sustainable Energy & Technology en Industrial Engineering & Management in aanmerking.

In totaal zullen zo'n 30 studenten per jaar kunnen deelnemen. De geselecteerde studenten volgen het programma in de minorfase van hun studie. Dit programma geldt als een pre-master bij de TU/e, waardoor de studenten na hun afstuderen direct kunnen starten met hun master bij de universiteit. Het nieuwe programma bespaart studenten 6 tot 12 maanden studietijd. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids