Logo_stenden_hogeschool

Stenden Hogeschool heeft als eerste ter wereld een internationaal georiënteerde opleiding voor leraar basisonderwijs. De opleiding is al in 2012 in Meppel gestart maar is nu officieel erkend door de NVAO. Stenden werkt samen met university colleges in Noorwegen en Denemarken. Dit meldt Science Guide. 

De zelfstandige opleiding is volledig in het Engels en trekt studenten van over de hele wereld. Inmiddels studeren er 115 studenten van acht verschillende nationaliteiten. Het programma richt zich er met name op dat studenten na hun afstuderen aan de slag kunnen op internationale scholen. Maar ook lesgeven op meertalige scholen of scholen met veel kinderen uit verschillende culturen is mogelijk.

Officieel heet de opleiding International Teacher Education for primary schools (ITEps). Stenden werkt samen met University College of Southeast Norway en University College Sjaelland. De opleiding was al internationaal geaccrediteerd. De erkenning van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) komt daar nu bij.

© Nationale Onderwijsgids