Ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar-verkiezing is zanger Claude

Claude maakt eind juni de winnaar van de Muziekdocent van het Jaar-verkiezing bekend. De zanger is dit jaar de ambassadeur van de verkiezing, maakte initiatiefnemer Buma Cultuur maandag bekend.

De zanger is vereerd met de uitnodiging om ambassadeur te worden. "Super leuk en trots dat ik dit jaar de Ambassadeur van de Muziekdocent van het Jaar mag zijn. Ik vind het belangrijk dat er aandacht voor muziek op scholen is, ik heb zelf altijd met veel plezier muziek gemaakt op school!", reageert Claude in een persbericht.

Claude scoorde vorig jaar een grote hit met Ladada (Mon Dernier Mot). Ook opvolger Layla werd een succes. De 20-jarige zanger won onder meer de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer en werd genomineerd voor nog meer andere prijzen.

Muziekonderwijs op middelbare scholen 

De onderscheiding Muziekdocent van het Jaar wordt eind juni voor de vierde keer uitgereikt. Met de prijs willen de initiatiefnemers Buma Cultuur, Buma Music Academy en de vakbond voor muziekdocenten VLS extra aandacht vragen voor het belang van muziekonderwijs op middelbare scholen. Bij de verkiezing kunnen muziekdocenten die lesgeven op middelbare scholen genomineerd worden door collega-docenten en leerlingen. Eerder hebben artiesten als Duncan Laurence en MEAU meegewerkt aan de uitreiking van de Muziekdocent van het Jaar.

Door: ANP