Basisscholen blij met de versoepelingen, maar ook zorgen over docenten

Basisscholen zijn blij met de versoepelingen wat betreft de quarantaineregels. Het OMT heeft het kabinet hierover advies gegeven en gezegd dat klassen niet meer naar huis hoeven ook al zijn er drie of mee besmettingen. De koepel van de Zeeuwse basisscholen is niet bang dat dit leidt tot een forste stijging besmettingen. Dit meldt Omroep Zeeland.

“Er lopen nu ook al leerlingen rond op school die besmet zijn, zonder dat we het weten. Laat het maar een beetje uitrazen, dan zijn we er snel vanaf”, aldus Pim van Kampen van de koepel. 

Leraren veel kwetsbaarder 

Wel zijn er zorgen over de leraren, want die zijn veel kwetsbaarder dan de leerlingen. Veel onderwijzers zijn dan weliswaar ingeënt, toch moeten basisscholen voorzichtig blijven. “Scholen moeten vooral voor leerkrachten kijken naar oplossingen op maat.”

Klassen die thuis zitten 

De koepel van de Zeeuwse basisscholen is al aan het inventariseren hoeveel klassen er op dit moment thuis zijn. De afgelopen weken is dat aantal behoorlijk opgelopen. Bij de Albero scholen zaten bijvoorbeeld vorige week acht klassen van de 26 scholen thuis. Het lijkt misschien weinig, maar dat aantal is de afgelopen weken wel verdubbeld. 

Door: Nationale Onderwijsgids