Medailles voor leraren en pedagogisch medewerkers in Zuid-Holland

Maandag 18 mei zijn op alle basisscholen en kinderopvang locaties in Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne medailles gebracht namens de gemeente. Dit gebeurde om de medewerkers van de scholen en kinderopvang te bedanken voor hun inzet en aanpassingsvermogen in deze corona-tijd. Dit meldt gemeente Hellevoetsluis.

In Hellevoetsluis reikte wethouder Hans van der Velde (onderwijs) deze medailles symbolisch uit aan de leerkrachten van de basisscholen de Houthoeffe en de Regenboog en aan de pedagogisch medewerkers van de kinderopvanglocatie Waterwiebels aan de Brasem.
 
Wethouder van der Velde benadrukte: “Onze dank aan het onderwijzend personeel en de pedagogische medewerkers is groot. Toen de regering medio maart besloot de scholen te sluiten moesten jullie snel overschakelen naar thuisonderwijs. En naar de noodopvang van kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met cruciale beroepen. Nu de scholen en kinderopvang sinds vorige week deels weer open zijn, vergt het wederom veel flexibiliteit en samenwerking. En steeds is het overschakelen heel goed verlopen en is er een uitstekende samenwerking tussen de scholen en de kinderopvang. Wij willen jullie heel hartelijk danken voor jullie tomeloze inzet voor de kinderen uit Hellevoetsluis, vandaar deze symbolische medaille. Jullie zijn kanjers!”
 
Wethouder van der Velde reikte de medailles symbolisch uit op bovengenoemde scholen en kinderopvanglocatie, maar alle scholen en kinderopvanglocaties ontvangen de medailles.
 
Door: Nationale Onderwijsgids