Steeds meer scholen kiezen voor digitale open dagen
Doordat de open dagen niet door kunnen gaan wegens de coronamaatregelen, kiezen steeds meer onderwijsinstellingen voor digitale open dagen. Aankomende studenten die nog niet zeker zijn van hun vervolgopleiding, kunnen online studieadvies krijgen. Dit meldt de NOS.
Eerder lieten Noorderpoort en Avans Hogeschool al weten dat ze in deze coronatijden online studievoorlichting geven. Ook andere scholen kiezen voor deze optie. Zo meldden bijvoorbeeld bijna 2000 middelbare scholieren zich aan om mee te doen met de online voorlichting van de Hogeschool van Amsterdam. Zij konden gisteravond chatten met leraren of een digitale les volgen. Op de site van de school zijn tevens filmpjes te vinden van studenten over hun opleiding. In Helmond koos Hogeschool de Kempel voor speeddates. Geïnteresseerden konden op deze manier de sfeer van de school proeven.
 
Studenten van de school meldden zich aan om te helpen. Steeds vaker bieden studenten hulp aan om voorlichting te geven. kiezeninquarantaine.nl, vraaghetdestudent.nl en studievisie.nl zijn hier enkele voorbeelden van.
 
Leerlingen die nog een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding kunnen zich tot 1 juni inschrijven. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids