Normal_kinderen__les__hulp__juf__lerares__onderwijzer__docent__leerlingen__po__vo

De Academie voor Toezicht zoekt enthousiaste docenten en begeleiders die een deel van hun tijd willen inzetten voor een leertraject. De Academie voor Toezicht wil een een docentenpool én een leerbegeleiderspool opzetten met daarin toegeruste docenten en leerbegeleiders. Vanuit deze pool kan de academie op elk moment gericht mensen benaderen om een actieve rol te vervullen in een specifiek (onderdeel van een) leertraject of training. De al bestaande coach-pool van de academie vormt de basis van de leerbegeleiderpool. Dat meldt Samenwerkende Rijksinspecties.

De Academie voor Toezicht is vanuit de Inspectieraad opgericht om bij te dragen aan het verder professionaliseren van het toezichtvak. Leren van en met collega’s van andere inspectiediensten is een rode draad binnen de Academie voor Toezicht. Ze bieden verschillende praktijkgerichte trainingen, masterclasses en leertrajecten aan waarbij de sectoroverstijgende gemeenschappelijke invalshoeken van het toezicht en de rijksinspecties centraal staan.

De Academie werkt het liefst met docenten en begeleiders die zelf werkzaam zijn (geweest) in de toezichtpraktijk. Zij werken een deel van hun tijd voor de academie. De trainingen en trajecten van de academie zijn praktijkgericht opgezet. De academie zoekt leerbegeleiders en docenten met de relevante vakkennis en –kunde op het gebied van toezicht. Zo denken ze aan mensen met specifieke kennis op het gebied van macro-elementen van toezicht (relatie met de maatschappij, beleid, uitvoering, bedrijfsvoering), op het terrein van toezichtontwikkeling, het toezicht proces het ontwerpen en ontwikkelen van toezichtarrangementen en/of specifieke onderdelen daaruit.

Medewerkers die belangstelling hebben en waarvan de leidinggevende instemt met een eventuele docent- of begeleiderrol, kunnen zich bij de Academie voor Toezicht melden. De academie biedt voor beide groepen een specifieke training aan. Op www.rijksinspecties.nl is meer informatie te vinden over de docenten- en leerbegeleiderspool.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids