Humankind kinderopvang start eigen betaalde leer- en werktrajecten

Humankind kinderopvang en -ontwikkeling is op 1 februari 2023 haar eigen academie voor zij-instromers gestart. Een opleidingshuis met vier verkorte, betaalde leer- werkroutes én een eigen, geaccrediteerde opleiding maken de overstap naar werken in de kinderopvang laagdrempelig en aantrekkelijk. Zo kwalificeren nog meer mensen zich voor dit betekenisvolle werk en draagt Humankind tevens bij aan het verlagen van de werkdruk van haar huidige pedagogisch medewerkers. Dat meldt Humankind

Werken met kinderen wordt ervaren als betekenisvol en vervullend. Toch maakt de huidige krappe arbeidsmarkt het lastig voldoende gekwalificeerde en bevlogen mensen aan te trekken. De werkdruk in de kinderopvang blijft onverminderd hoog. Met de start van haar eigen Humankind Academie hoopt de grootste maatschappelijke organisatie in kinderopvang hierin verandering te brengen door zelf nieuwe collega’s op te leiden.

Optimale ontwikkeling van ieder kind 

Humankind gunt meer mensen het prachtige werk met kinderen. Tenslotte sta je als pedagogisch medewerker aan de wieg van de astronaut, de leraar en de moeder van de toekomst. Robin Alma, bestuurder van Humankind: “Met onze verkorte betaalde (om)scholingstrajecten bieden wij graag meer mensen de kans te werken in de kinderopvang en met hun talent bij te dragen aan de optimale ontwikkeling van ieder kind.” 

Vier verkorte, betaalde leer-werkroutes 

Afhankelijk van de startkwalificatie van een kandidaat biedt de Humankind Academie vier verkorte, betaalde leer-werkroutes. Bijzonder is dat de organisatie ook haar eigen erkende opleiding Kinderopvang? Kindontwikkeling! aanbiedt, gebaseerd op het krachtige pedagogische fundament van de organisatie. Kwaliteit wordt geborgd door een zorgvuldig selectie- en screeningtraject, de juiste leerroute voor elke pedagogisch medewerker in ontwikkeling én intensieve begeleiding tijdens het totale leer-werktraject. De Humankind Academie gaat op 1 februari van start in Gelderland, Zuid-Holland, Amsterdam, Leusden en omgeving. Later dit jaar volgen de andere regio’s.

Iedereen met een groot hart voor kinderen en een diploma dat (net) niet of niet meer toereikend is, wordt uitgenodigd een kijkje te nemen naar de mogelijkheden bij de Humankind Academie. Interesse? Check https://www.humankind.nl/zijinstroom

Door: Nationale Onderwijsgids