Logo_logo_nationale_onderwijsweek

Amersfoort is gedurende het schooljaar 2020-2021 Nationale Onderwijsstad. Het Amersfoortse onderwijsveld en de gemeente kandideerden zich samen voor de titel, die door Stichting Nationale Onderwijsweek is toegekend. Dit meldt gemeente Amersfoort.

Wethouder Onderwijs Fatma Koser Kaya: “Het onderwijs in Amersfoort heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt en de titel Nationale Onderwijsstad past Amersfoort meer dan ooit. Het biedt ons de gelegenheid om lokaal en landelijk voorbeelden uit te wisselen, maar ook om zowel inspiratie naar onze stad te halen als anderen te inspireren. Wij beschouwen dit als een bevestiging om gezamenlijk verder te bouwen aan het onderwijs van de toekomst.” 
 

De Nationale Onderwijsweek

Als Nationale Onderwijsstad organiseert Amersfoort volgend jaar de kernactiviteiten van de Nationale Onderwijsweek. Deze vindt plaats van 5 tot en met 9 oktober 2020. De week start met de Internationale Dag van de Leraar.
 
In (aanloop naar) de Nationale Onderwijsweek 2020 worden in de stad uiteenlopende activiteiten georganiseerd over hoe Amersfoort bouwt aan het onderwijs van de toekomst. Met én voor de mensen uit het onderwijs en andere sectoren die daar een rol bij spelen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids