Normal_rss_entry-194878

Het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden is vanaf zaterdag, na een ingrijpende renovatie van twee jaar en de bouw van een gloednieuw museumpand, weer open voor publiek. Daar is een collectie van 42 miljoen natuurhistorische objecten ondergebracht. Het nieuwe museum is ook een instituut waar meer dan 200 mensen biodiversiteitsonderzoek kunnen doen met de modernste voorzieningen. Dit meldt ANP.

Het beroemde museum heeft negen nieuwe tentoonstellingszalen, met thema's als leven, de dood, de ijstijd, de verleiding en de dinotijd. In de zaal 'Dinotijd' is het 66 miljoen jaar oude skelet van de Tyrannosaurus rex (T. rex), met de naam Trix te zien. Volgens Naturalis was de verbouwing noodzakelijk omdat het oude museumgebouw te klein was geworden voor het groeiend aantal bezoekers. In 2016 bezochten 410.000 mensen het museum.

Naturalis was, samen met basisschool Woutertje Pieterse uit Leiden, de winnaar van de Museumeducatieprijs 2018 met het Verwonderpaspoort. Volgens de jury had het Verwonderpaspoort de ambitie en de potentie om uit te groeien tot een leerecosysteem. Er was een directe verankering in meerdere vakgebieden van het curriculum. De Museumeducatie Prijs is in 2015 ingesteld door toenmalig minister Bussemaker van Onderwijs. De prijs van 40.000 euro moet educatie bij musea stimuleren. De onderscheiding gaat naar het museum met het beste onderwijsproject voor basisscholen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids