Logo_het-nieuw-logo-van-google-e1441130561430

Internet kan helpen bij het vinden van een baan, het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal deze kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Google gaat daarom vanaf november on tour met een bus door heel Nederland om gratis trainingen en workshops te geven aan ondernemers en studenten. 

De bus zal in een periode van een jaar iedere provincie aandoen en meer dan 50 verschillende locaties bezoeken. De eerste drie steden waar de bus zal neerstrijken zijn Arnhem, Den Haag en Groningen. Studenten kunnen onder andere leren hoe zij zich online goed kunnen profileren voor een stage of baan.
 

100.000 Nederlanders getraind

Google startte eind 2015 met de Digitale Werkplaats, waarmee ondernemers de kans krijgen om de gewenste digitale vaardigheden te leren. Inmiddels hebben zo’n 100.000 Nederlanders de trainingen van de Digitale Werkplaats gevolgd en worden er naast trainingen voor ondernemers ook voor studenten en werknemers speciale online en offline trainingen georganiseerd. Het afgelopen jaar konden deelnemers in een pop-up trainingslocatie in Amsterdam Centrum en Zuidoost terecht, maar om meer mensen de gelegenheid te geven om hun vaardigheden en kennis te vergroten trekt Google nu weer het land in.
 

Trainingsaanbod voor studenten

 
Studenten kunnen in de Digitale Werkplaats bus onder andere trainingen volgen over hoe je je online goed profileert voor een stage of baan, online marketing en het bouwen van een succesvolle website.
 
De Google bus zal in 2018 zes verschillende steden aandoen en vervolgens in 2019 verder door het land toeren. Er worden dagelijks verschillende trainingen in de bus gegeven. De exacte data en locaties zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via g.co/digitalewerkplaats (ook voor de online versie). 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids