Normal_madurodamuitreikingkindermiljoenennota2017

Op maandag 18 september 2017 zal een afvaardiging van 100 schoolkinderen (leeftijd 10 tot 12 jaar) voor de tweede keer de Kindermiljoenennota overhandigen aan de Tweede Kamer. De Kindermiljoenennota is samengesteld door bijna 9.000 basisschoolleerlingen van scholen uit heel Nederland. Dit meldt Madurodam.

Het invullen van de Kindermiljoenennota is onderdeel van het educatieve programma ‘Ontdek het Binnenhof en Madurodam’ van ProDemos voor basisscholen. Met dit dagprogramma leren jaarlijks honderden schoolklassen over de Nederlandse democratie. Eppo Bruins, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, zal de Kindermiljoenennota namens de Tweede Kamer in ontvangst nemen.
 
Circa 100 kinderen zullen op maandag 18 september aanwezig zijn als afvaardiging van de 9.000 deelnemers Kindermiljoenennota (groep 7 en 8 van basisschool De Pionier uit Maarssen, de Edese Schoolvereniging uit Ede en de Tiende Penning uit Vierpolders). Om 10:30 uur wordt de Kindermiljoenennota in de  praktijk ingevuld in Madurodam, waarna om 13:30 uur de Kindermiljoennota aan Eppo Bruins wordt aangeboden in de Tweede Kamer.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids