Normal_pesten23534

Basisschool PassePartout in Tegelen heeft diverse zorgmeldingen gedaan over een elfjarige jongen uit Steyl. De jongen uit groep 6 heeft zondag een eind aan zijn leven gemaakt. De gemeente Venlo kon maandag niet zeggen wat er met de zorgmeldingen gebeurde. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De school maakte zich zorgen over de leefomgeving waarin het kind verkeerde. Hierover heeft de school diverse zorgmeldingen gedaan naar de gemeente. Hans Soentjens, bestuursvoorzitter onderwijsstichting Kerobei, wil uit respect voor de nabestaanden niet exact zeggen waar de school zich precies zorgen om maakte. "Maar die zorgen waren serieus. Een zorgmelding is een ingrijpende stap. Wij hebben hier als school onze verantwoordelijkheid in genomen."
 
De elfjarige leerling zat tot vorig jaar op de inmiddels opgeheven Cocon, die daarna opging in basisschool PassePartout. Hij was daar leerling in groep zes. De jongen werd zondag thuis dood aangetroffen. De politie stelde vast dat hij een einde aan zijn leven had gemaakt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids