Normal_rss_entry-72797

Het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch vangt maandag leerlingen op nadat een docent op school zelfmoord heeft gepleegd. De politie wil alleen kwijt dat er iemand van de school is gesprongen en dat er sprake is van zelfdoding. Rector Etha Schoemaker sprak op het schoolplein van een "treurige dag''. Op de school is hulp van Slachtofferhulp en maatschappelijk werk.

Meteen maandag was er een bijeenkomst voor leerlingen georganiseerd en zijn ouders gebeld om hun kinderen op te komen halen. Leerkrachten zijn ook bij elkaar gekomen. Op de school is hulp van Slachtofferhulp en maatschappelijk werk. Die steun blijft de komende dagen beschikbaar, aldus Schoemaker. Dinsdag is er weer een overleg met alle mentoren.

De rector wilde niets zeggen over de mogelijkheid dat leerlingen de docent hebben zien vallen. Het Stedelijk Gymnasium telt ruim achthonderd leerlingen.

De Bossche wethouder Eric Logister (Onderwijs) is diep geschokt en laat weten dat de zorg uitgaat naar de nabestaanden, de leerlingen en het personeel.

Door: ANP