SBB roept op scholen tot het aanvragen van meer mbo-certificaten

SBB roept scholen op aanvragen te doen voor nieuwe mbo-certificaten. Een mbo-certificaat is het bewijs dat iemand met succes een deel van een mbo-opleiding heeft afgerond. Hiermee kunnen werkzoekenden hun positie op de arbeidsmarkt gericht verbeteren. Dit meldt MBO Today.

Een mbo-certificaat is het bewijs dat een medewerker met succes een deel van een mbo-opleiding heeft afgerond. Hij of zij kan het mbo-certificaat krijgen voor een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding of voor een keuzedeel. De scholing is praktijkgericht: een combinatie van leren op de werkvloer met lessen. Het mbo-certificaat komt in het diplomaregister van DUO.
 
Scholing via mbo-certificaten biedt de mogelijkheid om in deze tijd van crisis werkenden en werkzoekenden snel en vraaggericht om-, her- of bij te scholen. Deze vakmensen kunnen bijdragen aan antwoorden op personeelswerving en scholingsvraagstukken van werkgevers, bedrijven en branches.
 
Op dit moment zijn er ongeveer veertig mbo-certificaten goedgekeurd. SBB roept daarom scholen op meer aanvragen te doen voor certificaten. Dit jaar heeft SBB de ruimte om 35 nieuwe mbo-certificaten te ontwikkelen. Via deze link is meer informatie te vinden over de beschikbare certificaten en de aanvraag ervan. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids