Mbo-scholen in het noorden bieden gezamenlijk bijscholing aan

Vijf noordelijke mbo-scholen hebben de krachten gebundeld en bieden samen meer dan 40 opleidingstrajecten aan voor werkenden en werkzoekenden. Noorderpoort, Alfa-college, Friesland College, Friese Poort en Drenthe College hebben als ‘Scholingsalliantie Noord’ het opleidingstraject op elkaar afgestemd. Dit meldt MBO Today.

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel mensen een beroep moeten doen op om- of bijscholing. Daarom kwam de Rijksoverheid recent met een nieuwe subsidieregeling: NL Leert Door. De Scholingsalliantie Noord heeft vanuit deze regeling een subsidie van 1 miljoen euro ontvangen. Met deze subsidie kunnen zowel werkende als werkzoekende deelnemers kosteloos een opleidingstraject volgen en uiteindelijk een erkend mbo-certificaat ontvangen.

Er wordt verheugd gereageerd op de regeling en het samenwerkingsverband. Zo ook door Ton Schroor, directeur van de werkgeversorganisatie Noord: “We zijn blij dat werkgevers en medewerkers gebruik kunnen maken van deze praktische en relatief korte opleidingen. Bedrijven en hun personeel komen zo beter geschoold en beter voorbereid op de toekomst uit deze periode. Ik roep werkgevers dan ook op om gebruik te maken van de voordelige bijscholingen. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer hiervan!”

Door: Nationale Onderwijsgids