Welke invloed heeft de coronacrisis op horeca- en toerisme-opleidingen?

Op (hogere) hotelscholen kun je opleidingen volgen als International Tourism Management, International Business & Entrepreneurship en Hospitality & Event Management. Al deze sectoren zijn hard getroffen zijn door de coronacrisis. Cafés en restaurants zijn gesloten, hotels verwelkomen weinig internationale toeristen en de reissector ligt nagenoeg stil. Merken horeca- en toerisme-opleidingen al een terugloop in het aantal aanmeldingen? En hoe zit het met de (buitenlandse) stages van studenten?

Edu van de Walle is directeur van EuroCollege, een particuliere mbo- en hbo-school met vestigingen in heel Nederland. “We merken dat studenten langer doen over het nemen van een besluit”, vertelt hij. “De open avonden konden niet doorgaan, dus het is moeilijker om een goed beeld van opleidingen te krijgen.”
 
Ook Hotelschool The Hague merkt een duidelijk effect van corona: internationale studenten zijn momenteel lastiger over te halen om naar Nederland te komen. “Veel aankomende internationale studenten maken zich zorgen. Kunnen ze wel komen? Blijft het aantal besmettingen hier stijgen?”, aldus Regine von Stieglitz, voorzitter van het College van Bestuur. 
 
Toch zijn beide bestuurders ook positief. Benieuwd welke lichtpuntjes ze bijvoorbeeld zien? Lees het hele interview met Van de Walle en Von Stieglitz hier.
 
Door: Nationale Onderwijsgids