ROC’s doen mee aan jeugdvakwedstrijden voor brood- en banketbakkers

Op dinsdag 10 en woensdag 11 maart worden de jaarlijkse jeugdvakwedstrijden voor brood- en banketbakkers gehouden bij Noorderpoort in de Euroborg in Groningen. Aan deze wedstrijden doen in totaal 66 studenten mee van vier roc's in Noord-Nederland. Er wordt gestreden om prijzen in zeven verschillende klassen: van brood- en banketbakker tot patissier en in diverse categorieën, zoals luxe koekjes, zanddeeg producten, gevuld of ongevuld brood, taarten & gebak en bonbons. Dit meldt Noorderpoort.

Alle gemaakte producten worden op dinsdag 10 maart ingeleverd, waarna de jurering volgt. Hierbij wordt onder andere gelet op smaak, kleur, aroma, model, vulling en originaliteit. De jury bestaat uit specialisten uit de brood- en banketbranche en docenten van de deelnemende scholen Op woensdag 11 maart vindt om 16.00 uur de prijsuitreiking plaats en is iedereen welkom om de gemaakte producten te bewonderen.
 
De eersteprijswinnaars strijden op 15 april om de titel "Nederlands kampioen" bij de landelijke wedstrijden in Wageningen.
 
De Stichting Jeugdvakwedstrijden organiseert sinds 1961 vakwedstrijden voor  jonge brood- en banketbakkers. Doel van deze wedstrijden is de deelnemers in competitieverband uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten met die van anderen en om de lekkerste school van Nederland te worden. De Stichting houdt zich bezig met het jaarlijks organiseren van vakwedstrijden voor mbo-studenten in zes regio's verdeeld over zeven verschillende klassen, gevolgd door een finalewedstrijd om het Nederlands kampioenschap.
 
Door: Nationale Onderwijsgids