Zomervakantie is begonnen voor regio Midden-Nederland: files verwacht

Vandaag begint de zomervakantie voor veel kinderen en hun ouders. Het schooljaar is voorbij voor regio Midden-Nederland: heel Zuid-Holland, grote delen van Gelderland en Utrecht en delen van Noord-Brabant en Flevoland. Dit meldt RTL Nieuws.

Sommigen moeten vandaag nog één keer naar school en anderen hebben gisteren hun laatste schooldag al gehad. Aankomende week zal de zomervakantie voor het noorden beginnen. Kinderen in het zuiden zijn als laatsten dit jaar.

Files

Veel gezinnen zijn van plan om meteen op reis te gaan naar hun vakantiebestemming, dus de ANWB verwacht dat het de aankomende dagen erg druk zal worden op de wegen. Er kunnen met name veel files ontstaan op de Autoroute du Soleil in Frankrijk. Dit komt doordat de coronaregels in Europa zijn versoepeld, waardoor mensen makkelijker naar het buitenland kunnen gaan dan voorheen.

Nieuwe schooljaar

De kinderen die in het midden van Nederland wonen, worden op 22 augustus weer op school verwacht. Het nieuwe schooljaar begint voor kinderen in het noorden op 29 augustus en het zuiden start in september.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer