Van Engelshoven morgen ook aanwezig bij landelijke vakwedstrijden (v)mbo

Vanaf morgen staat Leeuwarden drie dagen in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden voor het vmbo en mbo van WorldSkills Netherlands. Onder andere minister Van Engelshoven zal een rondleiding krijgen langs de verschillende vakwedstrijden. Ook zal zij spreken met diverse studenten en docenten. Dit melden WordlSkills en Rijkoverheid.

Het is de vijfde keer dat Skills The Finals plaatsvindt. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim 50 vakwedstrijden. De finalisten voeren opdrachten uit die worden beoordeeld door juryleden uit onderwijs en bedrijfsleven. 
 
Op de locatie van het ROC Friese Poort wordt minister Van Engelshoven samen met Martin Wijnen, Commandant Landstrijdkrachten, ontvangen om de wedstrijden Beveiliger, Handhaver toezicht en veiligheid en Onderofficier veiligheid en vakmanschap te bekijken en met studenten te spreken. Daarna zal minister Van Engelshoven in de WTC Expo Leeuwarden een rondleiding krijgen langs verschillende vakwedstrijden en spreek zij met studenten, docenten, juryleden en mensen uit het bedrijfsleven, die allemaal bijdragen aan de vakwedstrijden. Ook spreekt de minister met officials van verschillende landen en van Euroskills.
 
Skills The Finals 2020 wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met ROC Friese Poort en andere mbo-scholen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids