55 studenten winnen prijs tijdens landelijke finale Skills the Finals

Afgelopen weekend vonden de finaledagen van Skills The Finals plaats. Skills the Finals is het Nationaal Kampioenschap voor beroepen in het mbo. Aan 55 studenten werd een prijs uitgereikt voor bijvoorbeeld beste mbo-student verpleegkunde, beste mbo-student tandartsassistent of beste student ondernemer retail. In totaal deden 650 studenten uit het mbo en vmbo mee aan de finalerondes. Dit melden Worldskills Nederland, Algemeen Dagblad en Omroep Zeeland. 

De prijs voor beste gastvrouw is gegaan naar de 20-jarige Laura van Oort. Ze is student aan het mboRijnland in Gouda en volgt daar een opleiding tot leidinggevende in de horeca. Tijdens de finaledagen afgelopen weekend kreeg ze volop de kans om haar skills als gastvrouw te laten zien. Ze maakte onder meer cocktails en vouwde servetten. Nu ze de nationale winst heeft behaald, mag ze in september meestrijden op het internationale kampioenschap in Polen.

Ondernemer retail

Joost Vermare van mbo-school Scalda won de prijs voor beste mbo-student ‘Ondernemer Retail’. Hij kreeg tijdens Skills the Finals onder meer de opdracht om een onderneming te starten, waarbij hij marktonderzoek moest doen, een financieel overzicht maakte en zijn eindpresentatie hield in RAI in Amsterdam.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky