Normal_koning__willem-alexander

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent op dinsdagochtend 14 januari het jubileumjaar van Zadkine Vakschool Schoonhoven. Dit jaar bestaat Vakschool Schoonhoven 125 jaar. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Zadkine Vakschool Schoonhoven 

Zadkine Vakschool Schoonhoven is de enige school in Nederland die studenten opleidt tot goud- of zilversmid, juwelier of uurwerktechnicus. Zo helpt de school met het in stand houden van het cultureel erfgoed van het goud- en zilverambacht in Schoonhoven en in Nederland.
 

Creativiteit

Inmiddels 125 jaar na de oprichting steunt Vakschool Schoonhoven nog steeds op de pijlers creativiteit, vakmanschap, ondernemerschap en innovatie. Tijdens hun opleiding ontdekken studenten de kracht van hun ambacht en werken zij aan hun eigen creaties. Vakschool Schoonhoven biedt ook bijscholing aan professionals die al werkzaam zijn in het goud- en zilverambacht. 
 

Uitleg 

Tijdens een rondleiding krijgt Koning Willem-Alexander uitleg in diverse vaklokalen over de vier opleidingen. Aansluitend spreekt de Koning met studenten, docenten en bedrijfsleven over hun ervaringen met Vakschool Schoonhoven.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids