Normal_ingrid_van_engelshoven__cropped_

Als gastvrouw opent minister Van Engelshoven de Avond van de Wetenschap en Maatschappij. Op deze avond is onder meer Koning Willem-Alexander aanwezig. 275 aanwezigen uit de kringen van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven, politiek, media en sport, zullen tijdens een diner met elkaar in discussie gaan over het belang van wetenschap in de samenleving. Tevens zal minister van Engelshoven de Huibregtsenprijs en Irispenning uitreiken. Dit melden Rijksoverheid en Rijksvoorlichtingsdienst.

De Avond van Wetenschap & Maatschappij is in 2000 in het leven geroepen met als doel het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen door te laten zien waar en op welke manier wetenschappelijk onderzoek toepassingen vindt in het dagelijks leven. Op de Avond, die jaarlijks plaatsvindt, gaan topwetenschappers en prominenten uit andere sectoren van de maatschappij met elkaar in gesprek naar aanleiding van wetenschappelijke onderzoeksthema’s.
 
De Avond wordt georganiseerd door de Stichting Avond van Wetenschap & Maatschappij en onder meer ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
 
Door: Nationale Onderwijsgids