Normal_koning__willem-alexander

Koning Willem-Alexander opent op vrijdagmiddag 29 november het nieuwe TechMed Centre van de Universiteit Twente in Enschede. Deze opening vindt plaats tijdens de viering van de 58e verjaardag van de Universiteit Twente, de Dies Natalis. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Het TechMed Centre richt zich op innovatie in de gezondheidszorg door middel van gepersonaliseerde technologie. De Universiteit Twente brengt in het onderzoekscentrum opleiding, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en een simulatiecentrum samen onder één dak. In het Techmed Centre wordt samengewerkt met ziekenhuizen, universitaire medisch centra en het bedrijfsleven.
 
De opening van het TechMed Centre vindt plaats tijdens de viering van de 58e verjaardag van de Universiteit Twente, de Dies Natalis. Na de officiële opening krijgt de Koning een rondleiding waarbij hij spreekt met studenten en onderzoekers. Onderdeel van de rondleiding zijn demonstraties van de technisch-medische faciliteiten, waaronder operatiekamers, labs en het e-health huis.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids