Normal_ylba20192

Laura Besseling uit Avenhorn is winnaar geworden van de Young Lady Business Academy. Omdat de Academy voor het eerst in Rotterdam werd georganiseerd, en een bijna verdubbelde hoeveelheid deelnemers toeliet, heeft Laura meer concurrenten achter zich gelaten dan ooit. “Een topprestatie!” aldus initiatiefnemer en juryvoorzitter Elske Doets. Dit meldt Young Lady Business Academy.

Een breed palet aan topvrouwen waaronder Mariëtte Hamer en Sharon Dijksma gaven uit eigen ervaring tips over het ontwikkelen van lef en zelfvertrouwen. Voormalig advocaat Wies Bratby, bijvoorbeeld, pakte uit met een onderhandelingsspel, de gemiste kansen daarin. En strooide vervolgens met bewezen tips over hoe beter voor jezelf op te komen.
 
Hoofddoel van de Academy is de toevloed van topvrouwen te vermenigvuldigen. En op die manier het vrouwenquotum zo snel mogelijk op te blazen. Doets: “Op de Academy leren we dat carrière maken vooral keuzes maken is. Mooi dat je met jouw bedrijf de wereld beter wilt maken. Maar wat precies wil je beter maken? Hoe wil je dat doen? En waar ligt je écht onderscheidende talent? Via zulke vragen proberen we  het vizier van de deelnemers op scherp te krijgen.”
 
Laura Besseling krijgt een speciaal traineeship van drie maanden in de  Verenigde Staten, dat in samenwerking met de Netherland-America Foundation (NAF) is ontwikkeld. De Get Started-beurs voor het inspirerend en innovatief overnemen van een familiebedrijf gaat dit  keer naar Jauna Bongers.
 
Door: Nationale Onderwijsgids