Hievda Elgersma wint tiende editie van Young Lady Business Academy

Hievda Elgersma (25) uit Amsterdam is uitgeroepen tot winnaar van de tiende editie van de Young Lady Business Academy (YLBA). Hievda kreeg het nieuws te horen op het hoofdkantoor van Doets Reizen, in Heerhugowaard. Zij heeft de ambitie topdiplomaat te worden bij de VN in New York City. Dat meldt de Young Lady Business Academy

Met de winst van Elgersma bereikt de YLBA een mijlpaal. In vijf jaar tijd hebben 560 alumni het YLBA-programma doorlopen en het bijbehorende diploma in bezit gekregen; allemaal hyper gemotiveerde Young Ladies die dankzij YLBA nóg krachtiger de arbeidsmarkt hebben bestormd en nu, dagelijks, het verschil maken in het bedrijfsleven, bij de overheid en in de zorg.

Inclusiever Nederland 

"Ik ben ongelofelijk trots op alle Young Ladies die de stap hebben gezet zich aan te melden voor de Academy," zegt oprichter Elske Doets. "En die met hun ambities, idealen en power inmiddels al op verschillende sleutelposities in de samenleving terecht zijn gekomen. Door met YLBA de ongelofelijke energie van een nieuwe generatie positief ingestelde vrouwen te “bevrijden”, leveren we mijns inziens een belangrijke bijdrage aan een inclusiever Nederland. En hoop ik zo snel mogelijk die akelige quota overbodig te maken. Kleur of gender zou toch irrelevant moeten zijn voor je plek in de samenleving?"

Maximale kansengelijkheid 

Helaas is er ook een schaduwkant. Zelfs in 2022 komen YLBA-studenten nog altijd met verbijsterende verhalen over de weerstand die ze vanuit hun omgeving ervaren: omdat ze vrouw zijn, een migratieachtergrond hebben of in transitie zijn dan wel transitie overwegen. Doets: "Juist voor deze groepen zetten wij onze deur daarom wagenwijd open! Niet alleen om maximale kansengelijkheid te creëren, maar ook omdat we merken dat juist zij, in hun streven gezien te worden, een vechtersmentaliteit meebrengen. Vandaar dat ik zo blij ben dat steeds meer MBO-ers, vrouwen van kleur en queers de weg naar YLBA weten te vinden. Bij hen zit zóveel power!"

Door: Nationale Onderwijsgids