Logo_sbb_logo

Voor de bijna 500.000 mbo-studenten die tijdens hun stage of leerbaan leren in de praktijk, maken een goed leerbedrijf en een goede praktijkopleider het verschil. Om dat te benadrukken organiseert SBB jaarlijks de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider. Tot en met 30 april 2019 kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen. Dit meldt SBB.

Tot en met 30 april 2019 kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen via www.s-bb.nl/verkiezing. Alle voordrachten worden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.
 
Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider worden tijdens een bijzonder gala in november gehuldigd en staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. 
 
Met de jaarlijkse verkiezingen voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider benadrukken en waarderen het ministerie van onderwijs en SBB de belangrijke rol die de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten. De verkiezing beste leerbedrijf werd in 1996 voor het eerst georganiseerd. De prijs beste praktijkopleider wordt sinds 2009 uitgereikt. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids