Logo_download

De internationale WorldSkills conferentie vindt dit jaar plaats in Amsterdam. Op 15 en 16 oktober komen 400 genodigden van over de hele wereld in de hoofdstad bij elkaar. De conferentie maakt deel uit van de World Skills General Assembly die tot en met 18 oktober duurt. Het programma voor het conferentiegedeelte werd ontwikkeld door de MBO Raad, Nuffic, SBB, het ministerie van Onderwijs en de gemeente Amsterdam. Dit meldt SBB.

De kenmerkende samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid in Nederland, ook wel het Triple Helixconcept genoemd, zal centraal staan op de conferentie. De vraag is of de Nederlandse manier van samenwerking ook een oplossing zou kunnen zijn voor vraagstukken in andere landen en wereldwijd op het gebied van beroepsonderwijs, arbeidsmarkt, samenwerking en de ontwikkeling van jongeren.

Naast het programma van lezingen, workshops en verdiepingssessies staan ook bedrijfsbezoeken op de planning. De genodigden zullen een kijkje achter de schermen krijgen bij hybride leeromgevingen in Amsterdam. Daarbij diverse dilemma’s en kwesties besproken zullen worden zoals disruptieve technologieën, de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt, motivatie van jongeren, 21ste eeuwse vaardigheden en de ontwikkeling van vakwedstrijden. Meer informatie op www.worldskills2018.com.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids