Logo_download

Dit jaar vindt de grote internationale conferentie van WorldSkills plaats in Amsterdam. De conferentie over beroepsonderwijs is onderdeel van de vijfdaagse General Assembly, een algemene vergadering waar afgevaardigden uit 78 landen aan deelnemen. Nuffic verzorgt tijdens de conferentie verschillende workshops. Dit meldt Nuffic.

De General Assembly is een besloten vergadering, bedoeld voor de 250 WorldSkills-leden. Samen met nog eens 200 partners van brancheorganisaties, politici, betrokkenen mbo-scholen en bedrijfsleven uit binnen- en buitenland zijn ze ook op de conferentie aanwezig. Deze conferentie vindt elk jaar plaats, het ene jaar tijdens de General Assembly en de andere jaar tijdens het wereldkampioenschap voor beroepen.

Workshop over internationale skills

Een van de workshops die Nuffic op de conferentie verzorgt, heeft als thema ‘Internationalisation for all – why are international skills important?’. Senior beleidsadviseur Susanne Feiertag verzorgt de workshop, die de vorm krijgt van een rondetafeloverleg. "Welke internationale skills hebben studenten nodig in een klein land als Nederland, dat sterk afhankelijk is van het buitenland? Aan de hand van enkele cases zal ik laten zien waarom taalvaardigheid en wereldburgerschap onmisbaar zijn. Daarna gaan we in discussie over het belang van internationale skills en manieren om ze volop in te zetten. Het doel is dat iedereen nadien naar huis gaat met een aantal inspirerende ideeën op zak."

Gastland Nederland

Dit jaar is Nederland gastland voor de General Assembly en de conferentie. "WorldSkills wil de tweejaarlijkse conferentie graag doorontwikkelen. In eerdere jaren beperkte de conferentie zich vaak tot enkele keynotes. Nederland heeft nu een nieuw, interactief format ontwikkeld, waarbij discussie en kennisuitwisseling centraal staan. In de komende jaren wordt dit format verder ontwikkeld," vertelt Twan Stemkens van WorldkSkills Netherlands. "Natuurlijk worden er dit jaar veel Nederlandse onderwerpen gepresenteerd, zoals ons Triple Helix-concept en best practices in het mbo."

De WorldSkills conferentie vindt plaats op 15 en 16 oktober in hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Deze wordt mede georganiseerd door de partnerorganisaties van WorldSkills Netherlands: MBO Raad, Nuffic, SBB, het Ministerie van OCW en de gemeente Amsterdam.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids