Team Nederland 2017 klaar voor Worldskills in Abu Dhabi

Het nieuwe Team Nederland van nationaal mbo-kampioenen die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens WorldSkills is bekend. Het wereldkampioenschap in vakmanschap is van 14 tot en met 19 oktober in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. De afgelopen maanden hebben de kampioenen zich gekwalificeerd door het winnen van voorrondes, kwalificaties en de nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes. Dit meldt Worldskills Nederland.

In Abu Dhabi strijden ruim 1.300 kandidaten uit de 77 bij WorldSkills aangesloten landen en regio’s in 51 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 22 vakrichtingen, waaronder verpleegkunde, kok, schoonheidsspecialist, metselen, mechatronica en webdesign.

Tijdens de vier wedstrijddagen worden in Abu Dhabi ruim 160.000 bezoekers verwacht. Dat maakt WorldSkills tot het grootste internationale beroepenevenement ter wereld. De WorldSkills competitie werd voor het eerst in 1950 gehouden. Nederland is aangesloten sinds 1962. Tijdens het evenement, waar ook een conferentieprogramma plaatsvindt, worden veel internationale prominenten verwacht uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Het is de eerste keer dat het evenement in het Midden Oosten wordt georganiseerd.

Zo’n 90 procent van alle mbo-scholen doet mee aan de nationale Skills Heroes vakwedstrijden. De nationaal kampioenen van dit jaar zijn afkomstig van: Arcus College, Graafschap College, ROC van Twente, MBO Amersfoort,  AOC Groene Welle, Drenthe College, ROC ter Aa, ROC de Leijgraaf, Nimeto Utrecht, ROC Mondriaan, ROC Midden Nederland, ROC Nijmegen, Albeda College, ROC Friese Poort, AOC Oost, ROC van Amsterdam en Summa College.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids