Normal_aircraft-2160451_960_720
KLM, MBO College Airport (onderdeel van ROC van Amsterdam), Deltion College Zwolle en Luchtvaart Community Schiphol (LCS) gaan een exclusieve samenwerking aan om studenten nog beter voor te bereiden op een stage bij KLM Ground Services op Schiphol. Gisteren hebben de partijen een overeenkomst getekend, waarin de beide roc’s op hun eigen locatie een speciale training kunnen geven ter voorbereiding op de stage, de KLM Initial. Dit meldt ROC van Amsterdam.
 

KLM werkt samen met meer dan twintig verschillende mbo-colleges die de opleiding Luchtvaart Dienstverlening aanbieden. Deze studenten kunnen ter voorbereiding op hun stage bij KLM straks een KLM Initial volgen op MBO College Airport in Hoofddorp of op het Deltion College in Zwolle. Met deze KLM Initial worden studenten nog beter voorbereid op een stage bij KLM.

De KLM Initial is een speciaal voor KLM samengestelde training die goed aansluit bij de dagelijkse KLM-operatie. In de KLM Initial komen KLM-specifieke zaken aan bod, zoals informatie over het check-in en boardingssysteem en informatie over de organisatiestructuur, de bedrijfscultuur en de visie. De lessen worden gegeven door docenten van MBO College Airport of het Deltion College, aangevuld met lessen van KLM-medewerkers die ook trainer zijn. Deze KLM Initial is ontwikkeld om beter en efficiënter aan te sluiten op de veranderende markt. Studenten beginnen nu beter voorbereid aan hun stage.

Luchtvaart Community Schiphol heeft de samenwerking tussen de scholen samen met KLM Ground Services opgezet. Het resultaat hiervan is een samenwerkingsovereenkomst met deze scholen evenals een kwaliteitssysteem waarmee KLM en deze scholen de kwaliteit van de KLM Initial kunnen monitoren.

“De vele stagiairs die wij ieder jaar opnieuw bij KLM Ground Services op Schiphol mogen verwelkomen, worden met deze KLM Initial nog beter voorbereid op hun stage bij KLM. Door het gericht aanbieden van de training op deze twee specifieke roc-locaties wordt de samenwerking geïntensiveerd en de kwaliteit van de cursus verhoogd en dat is in het voordeel van de studenten en van KLM”, aldus Eelco van Asch, Senior Vice President Hub Operations Schiphol. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids