Normal_arena

De Johan Cruijff ArenA wordt vanaf 27 augustus 2018 een leerschool voor mbo-studenten Facility Management. Het stadion gaat samen met het ROC van Amsterdam en House of Hospitality in drie jaar tijd veertien talenten in huis opleiden. De studenten zullen een op maat gemaakt leerwerktraject op de ArenA-werkvloer volgen. Dit meldt het ROC van Amsterdam.

De geselecteerde talenten wordt een unieke kans geboden; de ArenA is de eerste hybride leerwerkomgeving in Nederland voor facility management studenten. De praktijkopleiding Facilitair Manager Hospitality & Events is een officiële mbo niveau 4 opleiding van het ROC van Amsterdam.

"Door deze innovatieve manier van leren doen de studenten theoretische kennis op en mogen ze aan het werk bij een van de meest multifunctionele stadions ter wereld met jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers", aldus Hidde Salverda, director of operations van de Johan Cruijff ArenA en tevens stuurgroeplid van House of Hospitality.

Leren en werken in de ArenA

De studenten gaan naar school in de Johan Cruijff ArenA en volgen een opleidingsprogramma dat is samengesteld door zowel praktijkprofessionals als docenten. Ze volgen werklesdagen en projectdagen waarbij ze worden begeleid en beoordeeld op de werkvloer. Op werklesdagen maken de studenten deel uit van het facilitair bedrijf van de ArenA en helpen ze mee tijdens en in de voorbereiding van evenementen die in het stadion plaatsvinden. De studenten kunnen ook op andere House of Hospitality-locaties leerstages lopen. House of Hospitality is een publiek-private samenwerking tussen bedrijfsleven, beroepsonderwijs en de gemeente in de metropoolregio Amsterdam. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids