In september opent het Horeca-college in Steenwijkerland haar deuren

In de gemeente Steenwijkerland is het Horeca-college Weerribben-Wieden opgericht. Studenten kunnen daar onder andere de mbo-niveau 2 opleiding tot kok en gastheer/vrouw in één jaar halen in plaats van de twee jaren die er normaal gesproken voor staan. Dat meldt Steenwijkerland.

Het initiatief is opgericht door een aantal horecaondernemers uit de regio. Het oorspronkelijke idee was om al in september 2020 te beginnen, maar vanwege de coronapandemie werd dit stopgezet. Sinds afgelopen jaar zijn de horecaondernemers opnieuw begonnen met het werken aan het initiatief. Het streven is om in september 2022 te starten met de eerste groep studenten.

Leerwerktraject 

Studenten uit zowel de gemeente Steenwijkerland als andere delen van Nederland kunnen zich aanmelden bij het college. Er wordt een leerwerktraject aangeboden, waarbij zij volgens de horeca cao verdienen. Daarnaast is er een horecacampus ontwikkeld waar studenten een woonruimte kunnen huren.

Regionale horeca 

De regionale horeca heeft baat bij de studenten die er worden opgeleid. De leerlingen krijgen namelijk naast de standaard vakken en horecalessen ook onderwijs over regio specifieke aspecten.

Door: Nationale Onderwijsgids