Logo_logo_aob_nieuw

De AOb is belangenbehartiger van het onderwijspersoneel, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk, ook voor iedereen die werkzaam is in het middelbaar beroepsonderwijs.

Maar waarom zou je eigenlijk lid worden van de vakbond? Wij vroegen het Sam, docent Burgerschap op ROC Amsterdam. ”Een vakbond staat voor mij voor collectiviteit, solidariteit en een stevig tegengeluid tegenover werkgevers.” Sam heeft gelukkig zelf nog nooit in een vervelende situatie gezeten, maar heeft wel voorbeelden van collega’s die baat hebben gehad bij het werk van de vakbond, denk aan de cao en de individuele belangenbehartiging. “Heb je een vraag over je dienstverband, je salaris, een conflict: je kunt altijd contact zoeken met de AOb en krijgt een deskundig advies.”
 
Sam kreeg tijdens zijn opleiding al veel uitgelegd over hoe werk in Nederland is georganiseerd en de rol van vakbonden daarin. “Ik ben wel iemand die onderwerpen breder bekijkt. Als je alleen al ziet wat vakbonden afgelopen honderd jaar voor werknemers hebben bereikt, dan zou je gewoon lid moeten worden.”
 
Als je lid bent van de vakbond profiteer je van persoonlijke voordelen en zorg je ervoor dat de vakbond een nog sterkere positie krijgt aan de cao-tafel en bij de politiek in Den Haag. De Algemene Onderwijsbond (AOb) is de grootste vakbond in het onderwijs. Enkele persoonlijke voordelen:
  • Onbeperkte rechtsbijstand voor je werk en inkomen
  • Elke maand het Onderwijsblad met toonaangevende artikelen in de brievenbus
  • Je krijgt persoonlijk advies
  • Stakingsuitkering wanneer jouw bestuur salaris inhoudt bij een staking
 
(Dit is een advertorial)